Ozric Tentacles – Lotus Unfolding

Ozric Tentacles keren terug met hun nieuwe excursie naar de werelden van het magische en briljante met nog een auditieve traktatie in de vorm van ‘Lotus Unfolding’, dat op 20 oktober is uitgebracht via Kscope.

Lotus Unfolding is de nieuwe release van de in Groot-Brittannië gevestigde instrumentale intergalactische reizigers Ozric Tentacles. Er zijn zes nieuwe nummers toegevoegd aan het Ozric-universum, bedacht, geschreven en opgenomen in hun eigen ‘Blue Bubble’ studio in Fife.

Het album werd tussen 2022 en 2023 opgenomen, geschreven en geproduceerd door Ed Wynne met een beetje sonische hulp van Silas. Gemasterd door Adam Goodlet en geïllustreerd met mooi gedetailleerd etherisch artwork van Steve McKeown en Sally Clark. Lotus Unfolding is weer een sonisch geïllustreerde excursie door de muzikale werelden die de band in hun nieuwste hoofdstuk heeft verkend. Albumopener ‘Storm In A Teacup’ trapt het album af in een spectaculaire stijl en doorkruist de werelden van tijd en ruimte met flair en virtuoos evenwicht. Het wordt gevolgd door het groovegedreven ‘Deep Blue Shade’, waarvan de melodieën levendig tot leven worden gebracht door het kenmerkende Ed Wynne, voortreffelijke gitaarspel. Dit wordt snel begeleid door het serene titelnummer – zo dicht mogelijk bij een muzikale yogasessie in het centrum van de hippocampus die je ooit zult meemaken. De auditieve synapsen van Ozric Tentacles zoemen door het hele album om de grenzeloze creativiteit van de band te kanaliseren, waardoor Lotus Unfolding het perfecte kanaal is voor het spirituele en het fysieke. Het is een essentiële toevoeging aan de catalogus van de band.

Ed Wynne merkt op:
Het concept is, zoals gewoonlijk, breed en open voor interpretatie, maar is in feite een sonisch geïllustreerde excursie door enkele van de muzikale werelden waarin we ons deze keer bevonden. Ontworpen om de zintuigen te verheffen en te prikkelen, mocht dat nodig zijn, want als de dag aanvoelt als een zich ontvouwende lotus, wordt het waarschijnlijk een goede dag!

De line-up van Lotus Unfolding bestaat uit Ed Wynne (gitaren, synth en bas) en Silas Wynne (modulaire synth en keyboards). Naast Ed en Silas zijn er Brandi Wynne (bas), Saskia Maxwell (fluit), Tim Wallander (drums) en Paul Hankin (percussie).

Lotus Unfolding is beschikbaar op CD Digipak, Limited Marble LP met gelimiteerde gestanste hoes, Blue LP ook met gelimiteerde gestanste hoes, Black LP en digitaal verkrijgbaar.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE