Robin Trower Feat. Sari Schorr – Joyful Sky

Op 27 oktober 2023 is de nieuwe release “Joyful Sky” van de 78 jarige Robin Trower online gegaan. De manager van Sari had gevraagd aan Robin of hij een nummer voor Sari wilde schrijven, dit is echter gelijk een heel album geworden. Robin vertelde dat hij deze nummers heeft geschreven en heeft aangepast om de stem van Sari zo goed mogelijk uit te laten komen. Hij heeft daarom de nummers in verschillende toonaarde geschreven. Is meer naar de R ’n B van de jaren 70 style gegaan waar hij zelf aan toevoegt dat de blues de basis is gebleven.

Na het gehele album gehoord te hebben krijg ik toch een iets andere indruk. Ik vraag me af of het wel een goed idee was om de style aan te passen aan een zangeres met naam. Ik kreeg gauw de indruk dat Robin zich inhield wat betreft het gitaar werk. Dit leek andersom ook te zijn met de zangkunsten van Sari. Net als bij het album van Joe Bonamassa en Beth Hart komt het er niet uit. Wil niet zeggen dat dit een slecht album is, in tegendeel er zitten hele mooie nummers tussen, maar als je de artiesten met hun eigen band kent weet je dat ze beter kunnen.

Het album opent zich met het nummer “Burn”, een heerlijke slow blues. Het rustige gitaarwerk van Robin en de warme stem van Sari maakt er een mooie ballad van.

Het tempo in het nummer I’ll be movin on” ligt een stukje hoger. Het blijft in dezelfde style en het gitaar werk is goed. De stem van Sari is wat krachtiger geworden, terwijl het gehele nummer juist chaotischer overkomt.

Het nummer “The distance” is voor mij het mooiste nummer wat er op staat. Het trekt mij het meeste aan. Het heeft een lekkere melodie, de style van Robin en de zang van Sari maken het tot een geheel.

Het volgende nummer zou zomaar een nummer voor A.J.  Plug kunnen zijn. “Piece of mind”  is een rustig nummer met een mooi gitaarwerk aan het eind.

Het begin van het 5e nummer, “Change it” klinkt gelijk al lekker ook al is het een rustig nummer. Toch weer een nummer waar je kan horen dat Robin zich inhoudt, zeker als je zijn eerdere album’s kent. Het gitaarwerk begint mij hier een beetje eentonig te worden.

Bij de titel song “Joyful Sky” blijft het ritme, de style en het gitaar werk hierin hangen. Sari weet helaas bij de hoge uithalen het net niet te kunnen halen. Klinkt niet echt lekker.

De opzet blijft ook bij “Need for you” het zelfde, ondanks dat het een ander ritme bevat. Het is een rustig nummer maar net geen ballad.

‘The circle is complete” is eindelijk een nummer met een verhoogt tempo, en het enige nummer wat langer duurt dan de 4 minuten. De solo in het nummer gaat eindelijk terug naar hetgeen ik ken van Robin. Maar halverwege het nummer zakt het tempo weer terug naar de rest van het album

De resterende nummers “Flatter the deciever” en “I will always be your shelter” zijn wederom weer erg rustig. Zit in vergelijking met de andere nummers weinig verrassingen in, al klinkt het nummer “I will always be your shelter” op zijn eigen album veel beter als met Sari.

Voor mij is het toch een tegen vallend album. Om eerlijk te zijn is het voor mij geen aanvulling voor in mijn cd kast.

Patrick, Dutch Blues Promotion.

BLUESSHOWS BIJ RADIO DUIVENSTRAAT:
MAANDAG T/M VRIJDAG BLUES & JAZZ van 00:00 TOT 06:00
MAANDAG, WOENSDAG, DONDERDAG: VAN ECK DRAAIT BLUES – NON-STOP van 20:00 – 21:00
VRIJDAGAVOND: GARY GRAINGER – THE BLUESSHOW van 20:00 tot 23:00
ZONDAGAVOND: PATRICK ROOS – DUTCH BLUES RADIO van 22:00 tot 24:00

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE