Winston Montgomery – Breakfast In Texas

Winston Montgomery toonde zijn vroege toewijding aan rock-‘n-roll toen hij een biljet van 20 dollar stal uit de portemonnee van zijn moeder, een weduwe, en een 45-toeren single kocht van Buddy Knox’s nummer één hit uit 1957, “Party Doll”.

Winston werd geboren in het groene Westchester County, een rit met de forensentrein ten noorden van New York City. Nadat hij was afgestudeerd aan een kleine universiteit ten noorden van Chicago, maakte hij de bijna verplichte pelgrimstocht van zijn generatie naar San Francisco, en uiteindelijk woonde hij meer dan veertig jaar in de ‘koele grijze stad van de liefde’. Sommigen zeggen dat het de seks, de drugs en de rock-‘n-roll waren die hem daar hielden.

Door de rekeningen te betalen door huizen te renoveren, waaronder veel van de veelkleurige Victoriaanse gebouwen waar San Francisco beroemd om is, bleef Winston zijn liefde voor schrijven en muziek nastreven. Zijn eerste opgenomen nummer, “Such a Good Day”, schreef hij samen met zijn kamergenoot op de universiteit, Brien Hopkins, een van de oprichters van de rockgroep Eggs Over Easy, die vaak wordt gecrediteerd voor het lanceren van de pubrockbeweging in Groot-Brittannië in de Talley Ho. pub in Kentish Town, Noord-Londen.

In 2006 nam Winston de EP ‘Child Is Father To The Man’ op in San Francisco, in 2008 gevolgd door ‘Mozart On The Road’, een volledige cd geproduceerd door Austin de Lone, een gerespecteerde muzikant en songwriter uit Marin County, Californië. was ook een van de oprichters van Eggs Over Easy.

Winstons nieuwe album, “Breakfast In Texas”, dat twaalf nummers bevat, werd opgenomen in Moonflower Sounds in Taos, New Mexico, waar hij nu woont, en volgt blijkbaar de Amerikaanse tegencultuur tot het bittere einde. Het werd geproduceerd door Winston en muzikant en studio-eigenaar Peter Oviatt, ondersteund door een getalenteerde groep lokale spelers.

Tegenwoordig is Winston Montgomery te vinden tijdens optredens of luisteren naar muziek op een van de vele locaties in de snelgroeiende postcovid-muziekscene van Taos. Hij speelt regelmatig op open mic om de spinnenwebben en het stof van zijn akoestische gitaar te houden, en om zijn liedjes te introduceren en te verfijnen, waarvan er een aantal zijn ‘gecoverd’ door lokale muzikanten. Maar Winston is het gelukkigst als hij alleen in zijn studio aan zijn muziek werkt, terwijl hij voor inspiratie naar de bergen en de azuurblauwe lucht kijkt die de Taos-vallei omringen.

Release: 24 november 2023

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE