Carl Solomon – The Whisper

Er hebben altijd muziek en verhalen in het hoofd van Carl Solomon gezeten. Carl zat als kind rond een platenspeler en luisterde naar Aaron Copeland. Carl hoorde melodie├źn en verhalen. Hij groeide op in Brooklyn en niet in Baltimore. Hij heeft een pad afgelegd dat hem heeft gebracht van eenling, carnavalsblaffer tot raadgever, nu fulltime songwriter en muzikant.

Carl Solomon wordt wel ‘A Weaver Of New Americana Folk Tales’ genoemd. Zijn taalgebruik, herinneringen en humor weerspiegelen de diverse facetten van de menselijke ervaring. Zijn liedjes dragen de zwakke echo’s van verhalenvertellers als Townes Van Zandt, Dave Van Ronk en Bruce Springsteen.

In de afgelopen 18 jaar heeft hij een cv opgebouwd met erkenningen in een sterke showgeschiedenis, het blijft groeien. Hij houdt van reizen en heeft naast het noordwesten ook een muziekgemeenschap gevonden in Texas. Vijf jaar geleden vormde Carl een groep met songwriters die gratis songwriting en gitaarles gaven aan veteranen.

Hij heeft 3 zelfgeproduceerde albums met originele muziek. Allemaal geselecteerd door Pandora-radio. Binnenkort brengt hij zijn vierde album “The Whisper” uit. Mensen zeggen dat dit misschien wel zijn beste werk is. Carl heeft nog steeds verhalen te vertellen en liedjes te zingen.

Release: 15 december 2023

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE