King Tree & the Earthmothers – Modern Tense

King Tree & the Earthmothers bestaat uit Henry James, Adam Ditt en Derek Eglit.

Gitarist/zanger Henry James (Robert Jon & The Wreck) en bassist Adam Ditt (Balto, Gethen Jenkins) ontmoetten elkaar op de middelbare school en waren altijd aan het optreden en toeren met verschillende bands. Er was veel chaos en inconsistentie, maar de constante waren naschoolse geïmproviseerde jamsessies die de naam en het kernconcept van het project zouden inspireren. Er ging een zekere vrijheid gepaard met het optreden als trio, wat altijd inspiratie leek op te wekken. Door de jaren heen werkte James aan psychedelische en progressieve rock-beïnvloede slaapkamerdemo’s. Sommige hiervan zijn te horen op “King Tree & The Earthmothers” uit 2020, een album dat volledig door Henry James wordt uitgevoerd, geproduceerd en opgenomen.

Er waren verschillende incarnaties van King Tree als live band (al in 2016), maar het volledige potentieel van de groep zou pas gerealiseerd worden met de toevoeging van drummer Derek Eglit (Painted Wives, Pinkly Smooth) in 2021. Met een onmiskenbare en explosieve chemie werd het trio lokaal bekend in Zuid-Californië vanwege eclectische en virtuoze live-optredens. Ze brachten in 2022 als band een verzameling nummers naar de studio en bereiden zich nu voor om in 2023 hun echte debuutalbum uit te brengen en in oktober en november voor het eerst op podia in heel Europa te verschijnen.

Tracklist:
1 Be Free
2 Great Beyond
3 All You Are
4 Modern Tense
5 Light Keeper
6 Chasing Clouds
7 Dark Ideals
8 Falling Apart
9 What You Feel

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE