Alpacas Collective – Big Words

Belgisch 11-koppig ensemble Alpacas Collective brengt hun tweede album Big Words uit, dat de luisteraar meeneemt op een reis door afrobeat, deep funk, hindustaanse raga gemixt met psycho-dub en creoolse rap

Een jaar na hun debuutalbum Seven Wisdoms of Plutonia nodigt het wereldwijde groovecollectief Alpacas Collective je opnieuw uit op een betoverende muzikale reis voor de tweede collectie Alpacas-melodieën! Vanuit de avontuurlijke ruimtes van Plutonia, waar Alpacas Collective uit voortkwam, vervolgt deze bende fanatieke muziekliefhebbers hun verkenning van nieuwe plekken met nieuwe vrienden op tweede album Big Words.

Big Words neemt de luisteraar mee op ontdekkingsreis door een wereld van afrobeat, deep funk, hindustaanse raga gemixt met psycho-dub en creoolse rap. Studiomagie wordt opnieuw opgeroepen door percussionist, componist en producer Frederik Kühn, met de creatieve bijdragen en improvisaties van bevriende artiesten, die hun kenmerkende trucjes doen.

Dankzij deze nieuwe collectieve samenwerkingen ademt deze plaat creatieve vrijheid en de pure vreugde van samen creëren; Maar het is ook een muzikale vorm van verzet, tegen de degradatie van moraliteit en bewustzijn, tegen eenzijdig denken, tegen de inperking van vrijheid en rechtvaardigheid, tegen de vernietiging van het milieu.

Op titelnummer ‘Big Words’ brengt het collectief een eerbetoon aan de overleden grote Fela Kuti, met een politiek afrobeatlied, waarin de holle toespraak van politici wordt verkondigd. Op “Movéfèzè” – creools voor schurken – hekelt rapper Nèg Madnick de rijke plantage-eigenaren die zijn prachtige Caribische eiland Martinique hebben vergiftigd met giftige pesticiden.

‘Boyoma’ heeft een onweerstaanbare Afrikaanse funk-groove, geholpen door de multigetalenteerde West-Afrikaanse griot Zouratié Koné op zijn sprankelende ngoni, en ‘What Could I Do’ wordt voortgestuwd door vrolijke blazers, pompende orgels en jazzy fluiten.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE