Grey DeLisle – She’s An Angel

Gray DeLisle’s eerste originele volledige album in twintig jaar, She’s An Angel, bevat 14 nummers, allemaal geschreven of mede geschreven door DeLisle, met uitzondering van een betoverende cover van Billy Vera’s ‘I Real Got The Feeling’, oorspronkelijk geschreven voor Dolly Parton.

Elders zijn er onweerstaanbare samenwerkingen in overvloed, waaronder ‘I Like The Way You Think I Think’ geschreven met Robert Williams (ook bekend als Big Sandy van Big Sandy & His Fly-Rite Boys) en ‘The Dog’, een komisch duet gezongen met Ray Benson van Asleep At The Wheel!

Geproduceerd door Deke Dickerson en Eddie Clendening, die beiden op het album spelen, bevat She’s An Angel ook de iconische muzikanten DJ Bonebrake (Lone Justice, X) op vibes, Bernie Dresel (Brian Setzer) op drums en T. Jarrod Bonta (Charley Crockett). / Jimmie Vaughan) op piano, en vele anderen!

Foto: Julia Dillon

Gray DeLisle is een multi-getalenteerde, Grammy bekroonde singer-songwriter. Ze was een voormalig artiest bij Sugarhill/Vanguard en keerde na een onderbreking van twintig jaar terug naar de studio. Onlangs bracht ze in 2023 een goed ontvangen coversalbum uit, met de toepasselijke titel Borrowed.

In 2022 schreef en nam ze ook Princess Mike op, een geheel origineel album voor kinderen met haar band The Roughhousers, met Eddie Clendening, Deke Dickerson, Murry Hammond (Old 97s) en DJ Bonebrake.

Naast She’s An Angel heeft Gray ook nog drie aankomende albumprojecten in de maak met verschillende producers, waaronder Andy Paley (Jerry Lee Lewis, Brian Wilson), Jolie Holland (The Be Good Tanyas) en Marvin Etzioni (Lone Justice, Counting Crows ).

Ze zal dit najaar ook een gloednieuwe muzikale variétéshow presenteren voor het RFD Network, samen met de legendarische Ray Benson van Asleep At The Wheel.

Muzikanten:
Vocals – Grey DeLisle
Guitar – Deke Dickerson/Eddie Clendening/Mike Molnar/Jacob Woodside/Willie Barry
Bass – Deke Dickerson/Jonny Bowler/Lelah Simon/Michael Archer
Drums – DJ Bonebrake/Bernie Dresel/Chris Sensat
Vibes – DJ Bonebrake
Pedal Steel – Dave Berzansky/Dave Biller
Piano – Carl Sonny Leland and T. Jarrod Bonta
Strings – Tammy Rogers

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE