The Pawn Shop Saints – 45 American Lies

Een epische en bijna spontane onderneming, 45 American Lies werd tussendoor opgenomen tussen eind maart en augustus 2023 in snel tempo 45 American Lies
zonder al te veel gedoe of mixen, net nadat de Pawn Shop Saints hun onlangs uitgebrachte album, Weed, voltooiden.

Zoals Jeb Barry uitlegt: “Sommige dagen brachten we een paar uur door… andere keer maar een uur…soms gingen we een paar dagen zonder studiowerk… Geen autotune (uiteraard) en eventuele fouten werden meestal wel op zijn plaats gelaten. Dus je krijgt de littekens en zo te zien. En ja, als dat zo is klinkt vervormd of ruw, dat is opzettelijk gedaan… hey, met 45 nummers, die qua klank allemaal op elkaar lijken.

De nummers…nou ja, sommige zijn een paar decennia oud, terwijl veel de afgelopen twee jaar zijn geschreven of tijdens de opname. De meesten hebben te maken met de harde kant van het leven, maar we hebben er ook wel een paar betere relaties liedjes in gestopt… maar slechts een paar.

Opnieuw gingen we voor een vroege Stones gekruist met het type David Cobb productie…soms ruig, soms lo-fi, soms doordrenkt van galm.

Ja, we weten het, we hebben niet de muzikale prestige om van iemand te verwachten om naar al deze nummers te luisteren… dus kies er een paar en kijk wat je krijgt. We hopen dat je minstens één van de nummers leuk vindt.

Jeb Barry is gevestigd in de afgelegen Berkshire Hills in New England, de drijvende kracht en songwriter achter Pawn Shop Saints sinds de oprichting van de band in 2012. Een productieve songwriter, geworteld in Americana heeft Jeb Barry liedjes geschreven die vele genres doorkruisen en werd vergeleken met mensen als Steve Earle, Jason Isbell en Townes Van Zandt.

Schaarse, vermoeide liedjes uit de donkere kant van het leven, Pawn Shop Saints illustreer Americana op zijn eenvoudigst en fijnst.

Wat betekent de titel? Het kan een niet zo subtiele duiding zijn van een Amerikaanse politieke figuur… of het feit dat de liedjes van Jeb niet gebaseerd zijn op persoonlijke ervaringen, maar gewoon op liedjes gebaseerd denkbeeldige karakters…voor het grootste deel…dus in essentie…leugens. Dus 45 liedjes van een Amerikaan die fictie zijn.

En alle personages in de liedjes zijn degenen die op het randje leven die gemarginaliseerd zijn.

De muzikanten:
Jeb Barry: vocals, guitar, resonator guitar, Nashville guitar, bass, keys, mandolin, banjo
Josh Pisano: Drums, vocals
Tony Pisano: accordion, mandolin (Josh’s dad)
Alan Taylor: piano, organ
Dan Tremblay: acoustic guitar, vocals
Tom McNulty: mandolin, banjo, vocals

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE