Stephen Stanley Band – Before the Collapse of the Hyve

De Canadese singer-songwriter en gitarist Stephen Stanley is vooral bekend vanwege zijn vele jaren als oprichter, leadgitarist en zanger bij The Lowest of the Low. Na jarenlang toeren en het podium te delen met onder meer Billy Bragg, The Violent Femmes, The Jayhawks en Lloyd Cole, was een gouden plaat voor hun ‘echt tijdloze album’ Shakespeare My Butt een hoogtepunt in hun carrière. Stanley leidt nu zijn eigen band en heeft andere monumentale shows op zijn naam staan ​​met 54•40, Bob Mould, Cracker, Lee Ann Womack, Jake Clemons en Willie Nile. De band speelde ook op het Static Roots Festival 2018 in Duitsland en ging daarna op tournee door het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Americana UK omschreef het album Jimmy & The Moon uit 2018 en het kunstenaarschap van Stephen als volgt: “De nummers zijn groots en gedurfd, onbevreesd, onbeschaamd om met hun erfgoed te pronken… Stanley’s stem is niet iets moois, maar een werkmanswerktuig dat vakkundig wordt gebruikt om rechtvaardige muziek te creëren. het juiste effect…”

Nog een album maken met producer Chris Brown werd tijdens de pandemie een uitdaging. Opnemen op Wolfe Island is een geïntegreerde levenservaring. Start- en stoptijden zijn niet vastgelegd. Vaak gingen we een set spelen in Hotel Wolfe Island (mede-eigendom van Chris Brown) en de opname vond plaats rond de timing van de show. Behalve Kate Fenner en Ron Hawkins, buiten mijn band, woont iedereen die op de plaat speelde op Wolfe Island. Deze prachtige stal van spelers en zangers heeft het geluid van dit album diep beïnvloed. Dit wil niets zeggen over wat Hugh Christopher Brown in de procedure heeft ingebracht.

Tracklist:
Chase That Devil
The Winnipeg Gun
Straw Man
You’re No Exception
Here Comes That Rain
The Owl
The Ballad of Lou Room
No Love Lost
Hornets
Hey Darlene
Holding Back on Someday

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE