Blackberry Smoke – Be Right Here

Atlanta’s beste, Blackberry Smoke, heeft details bekendgemaakt van hun achtste studioalbum, “Be Right Here”. Het album werd geproduceerd door Dave Cobb, die met de band werkte aan “You Hear Georgia” uit 2021, in RCA Studio A in Nashville, en vervolgens eindigde in Cobb’s Georgia Mae studio in Savannah, Georgia. Het wordt uitgebracht op 16 februari 2023.

Het nieuws over de release van het album gaat gepaard met de komst van de eerste single, “Dig A Hole”, het eerste nummer dat bandfrontman Charlie Starr voor het album schreef. Door het klassieke en zuidelijke rockgeluid van Blackberry Smoke te combineren met een dosis moerassige psychedelia, is het ook een nummer met een boodschap.

“De tekst voor dit nummer kwam heel snel”, zegt Starr. ‘We hebben allemaal een beperkte hoeveelheid tijd op deze aarde, dus je wilt er waarschijnlijk het beste van maken in plaats van deze te verspillen. Uiteindelijk zullen ze voor ons allemaal een gat graven, dus probeer een goed leven te leiden voordat ze dat doen”.

“Be Right Here” werd eind 2022 en begin 2023 opgenomen, in een tijd waarin bij drummer Brit Turner, die een volledig actief lid van de band blijft, de diagnose Glioblastoma werd gesteld, een type hersentumor. De band, Starr en Turner, plus bassist Richard Turner, gitarist Paul Jackson en toetsenist Brandon Still, worden op het album vergezeld door tourende leden Preston Holcomb en Benji Shanks, plus gastvocalisten The Black Bettys.

“We voelden niet heel veel druk om naar binnen te gaan en deze snel te maken”, zegt Starr. “Het is zo natuurlijk en echt mogelijk. Het laatste album was ook erg rauw, maar met dit album herinner ik me dat ik verschillende keren zei: ‘Ik denk dat we dat opnieuw moeten doen’, en Dave zei: ‘Nee, laat het maar liggen.’ op die manier. Op die manier is het magisch’.”

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE