Alice Di Micele – Interpretations Vol 1

Zangeres, gitarist en songwriter Alice Di Micele (DeeMissEllie) heeft sinds 1988 16 albums uitgebracht met vrijwel alle originele muziek. Alice, geboren in New Jersey maar in 1986 flink verankerd in Oregon, heeft de afgelopen 35 jaar getourd, gezongen, geschreven en gespeeld en bovenal veel geleerd. Tijdens de pandemie-lockdown begon ze liedjes te leren waar ze altijd van had gehouden, maar nooit tijd had gehad om aan te werken en te arrangeren. Dit, haar zeventiende album, Interpretations Vol 1, is een eerbetoon aan schrijvers en liedjes die haar al lang inspireren. De collectie bevat nummers van Neil Young, Kate Wolf, Rev. Gary Davis, Christine McVie van Fleetwood Mac, Tom Petty, Abbey Lincoln, the Grateful Dead en Sting.

Foto: Michelle McAfee

De diversiteit van deze verzameling liedjes weerspiegelt haar liefde voor verschillende muziekstijlen. “Mijn eerste concert was de Grateful Dead in 1982. Twee weken later zag ik het David Grisman Quintet in Carnegie Hall. Ik kwam die avond thuis en haalde de oude gitaar van mijn moeder tevoorschijn, die maar vijf snaren had, en belde de gitarist van de band waarin ik zong en zei dat hij me moest leren spelen. Ik leerde die avond de gitaar afstemmen op de kiestoon en vervolgens ‘Sugar Mountain’ van Neil Young. Kort daarna ontdekte ik de countryblues door naar de nachtelijke NYC-radio te luisteren. Ik hou van jazz en voel me soms een jazz-zangeres in het lichaam van een folkzanger. Ik heb het grootste deel van mijn leven liedjes geschreven, maar deze invloeden zitten diep.

“Er is een reden dat zang boven songwriting komt en het zingen van deze liedjes herinnert me eraan dat, hoewel ik naar originaliteit streef, mijn muziek is beïnvloed door een lange erfenis van ongelooflijke schrijvers en zangers. Ik ben slechts een kleine schakel in een lange keten van muziek.”

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE