Scott Free – Songs to Fight Oppression

Scott Free heeft zijn meezingbare sociale rechtvaardigheidsalbum Songs To Fight Oppression uitgebracht. Het album bevat het volkslied ‘Welcome Here’ en het opbeurende en krachtige ‘Uprising’ met de Nigeriaanse zanger Agosa. Songs To Fight Oppression bestaat uit een tiental meeslepende protestliederen, die een krachtige stem voor verandering bieden. Free heeft een scala aan zangnummers samengesteld. Samenzang empowermentliederen om ons allemaal te inspireren. Songs To Fight Oppression behandelt veel van de kwesties van onze tijd, zoals het milieu, vredesactivisme, gezondheidszorg, leefbare lonen en LGBT-rechten. In de Pete Seeger-traditie zijn deze liedjes bedoeld om te worden gezongen in groepen tijdens bijeenkomsten, protesten, sociale rechtvaardigheid en volksmuziekbijeenkomsten. Deze verzameling liedjes, geproduceerd door multi-instrumentalist Free, maakt protesteren leuk. Elk nummer heeft een beknopte, strakke opbouw met gedenkwaardige melodieën of direct herkenbare gezangen. De liedjes van Free fascineren met moderne pop-gevoeligheid, maar blijven toch volledig geworteld in de traditie van protest-folkmuziek. Ze laten ons zien hoe krachtig muziek kan zijn en het belang dat het speelt in ons hele leven.

Free heeft vijf eerdere soloalbums uitgebracht, een LGBT-familiealbum van zijn groep The Diesel Tykes, en twee originele cast albums van zijn musicals, Zombie Bathhouse en Witches Among Us. Binnenkort brengt hij zijn derde uit voor zijn musical House Musical. Hij was een producer in de originele house-muziekscene in Chicago, maakte deel uit van de queercore-scene in Chicago in de jaren 90 en had een rapvideo op BET. Hij produceerde van 2000 tot 2012 het jaarlijkse Queer Is Folk / Alt Q Folk Festival aan de Old Town School of Folk Music in Chicago. Hij produceerde ook 20 jaar lang de LGBT-muziek- en gesproken woord-performanceserie Homolatte in Chicago. Hij runt een indie-queer-radiostation genaamd AltQ Radio op Live365.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE