Brothers Brown – Nowhere Left To Go

De 13 nummers van ‘Nowhere Left To Go’, geschreven en geproduceerd door de bluesachtige Americana-jamband Brothers Brown, zijn net zo goed een regenboog van muziekstijlen als de retro-psychedelische hoes van het album van kleuren is. Dit is het tweede album van deze formidabele band, opgericht door Grammy-genomineerde Brother Paul Brown (The Waterboys) en de tweevoudig Grammy-winnende gitarist en singer-songwriter Paul Brown, die meer dan 60 nummer 1-singles voor ons sterrenstelsel heeft geproduceerd van oa hedendaagse jazzsterren als George Benson, Norman Brown en Al Jarreau. De uit Nashville afkomstige broeder Paul Brown ontmoette de uit Los Angeles afkomstige Paul Brown tijdens de Grammy Awards in 2014.

De vierkoppige band wordt gecompleteerd door een strakke ritmesectie bestaande uit bassist David Santos (Billy Joel, John Fogerty, Elton John) en drummer-percussionist Peter Young (Loretta Lynn, The Burrito Brothers). Beide muzikanten uit Nashville voegen zang en gitaarpartijen toe aan het eerste nieuwe album van Brothers Brown sinds hun debuut ‘Dusty Road’ uit 2016. Op het titelnummer van het album staat blueslegende Bobby Rush, die al meer dan twintig jaar samenwerkt met Brother Paul Brown.

Hun vruchtbare geschiedenis samen omvat vier albums, drie Blues Music Awards, één Grammy-nominatie voor het album ‘Down in Louisiana’ en zijn er vele kilometers afgelegd tijdens meerdere concerttournees. De 13 nummers, die verschillende instrumentale nummers bevatten, zijn soms scherp en donker, dan weer hoopvol en opbeurend, en elk nummer is gemaakt met doordacht gebruik van genre en toon die de enorme muzikale geschiedenis van deze fenomenale groep doorgewinterde spelers oproepen.

Muzikanten:
Paul Brown (L.A.): Guitars and Vocals
Brother Paul Brown (Nashville): Hammond B3,
Piano, Moog Synthesizer
David Santos: Bass, Rhythm Guitar and Vocals
Peter Young: Drums, Percussion, Acoustic and
Electric Guitar, Vocals

Tracks:
01 Wrong Side of Town 3:15
02 Junior’s Back 7: 25
03 Runnin’ Blues 4:36
04 Nowhere Left To Go feat. Bobby Rush 4:10
05 My Baby 3:29
06 High Up On The Mountain 4:19
07 Chitlin’ Pickin’ 4:39
08 Brand New Day 4:20
09 Whatcha Gonna Do 6:16
10 Give Me One Reason 3:55
11 Snakehole Road 4:18
12 Black and Blue 4:00
13 Fifteen Minutes 15:35

BLUESSHOWS BIJ RADIO DUIVENSTRAAT:
MAANDAGAVOND T/M ZATERDAGMORGEN: BLUES & JAZZ van 22:00 TOT 06:00
MAANDAG, WOENSDAG, DONDERDAG: VAN ECK DRAAIT BLUES – NON-STOP van 20:00 – 21:00
VRIJDAGAVOND: GARY GRAINGER – THE BLUESSHOW van 20:00 tot 23:00
ZONDAGAVOND: PATRICK ROOS – DUTCH BLUES RADIO van 22:00 tot 24:00

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE