Sue Decker – Keeping Time

De rijke en warme stem van Sue Decker, het kenmerkende slidegitaarspel en de authentieke songwriting zorgen voor een krachtige combinatie. Sinds ze op vijfendertigjarige leeftijd haar eerste gitaarakkoorden leerde spelen in een bluegrass-jam, ontdekt Sue haar waarheid in liedjes. Tegenwoordig bevindt haar muziek zich in het grensgebied waar blues, folk, country en soul elkaar ontmoeten.

‘We hebben hier het bewijs dat Ry Cooder en Lucinda Williams ooit een relatie hadden. Decker is een verbluffend talent dat je niet mag missen.” Midwest-record

In maart 2024 verschijnt Sue’s tweede album, Keeping Time, waarop ze samenwerkte met de veelgevraagde rootsproducer Steve Dawson om op te nemen in The Henhouse Studio in Nashville. Krachtige, intieme en speelse nummers haalden de selectie voor deze langverwachte plaat. Het moordende spel van Steve op gitaren en pedal steel naast de beste sessiemuzikanten uit Nashville, Dave Jacques op bas en Justin Amaral op drums, geven elk nummer een eersteklas platform voor Sue’s dynamische zang.

Foto: Jack Adamson

Op On Keeping Time, heeft Sue het unieke vermogen om betekenisvolle en actuele teksten te combineren met opvallende melodieën. Trouw aan haar doel als songwriter, gebruikt ze gewone taal om alledaagse momenten mee te laten samensmelten, het onuitsprekelijke en het buitengewone. De albumtitel komt van een regel in een van de nummers, maar het voelde goed om het hele album te beschrijven. Het opnameproces bestond voornamelijk uit ter-plekke-live, waarbij in realtime samen muziek werd gespeeld. De nummers bevatten een leven vol ervaringen in kleine momenten: terugkijken op het verleden en wat niet de bedoeling was, de huidige uitdagingen waarmee we allemaal worden geconfronteerd, en voorbereiding op wat de toekomst in petto heeft.

Op het podium trekken Sue’s humor en medeleven het publiek naar binnen terwijl ze door een gebied reizen dat aards en mooi is, soms donker en korrelig, en altijd levengevend. Of ze nu rockt op lap steel terwijl ze frontvrouw is van haar band of als soloartiest een intieme band met luisteraars opbouwt, Sue laat zich leiden door authenticiteit, de overtuiging dat ieders verhaal ertoe doet, en de eeuwige kracht van een nummer.

“Decker’s songs and vocals show her to be an artist with a great future . . . marvelous stuff.” – John Valenteyn, Toronto Blues Society

“Sue Decker has one of the most remarkable voices I have heard for many a day. She has a warm voice, deep and strong and there is a haunting quality to it that gave me chills when I first put the album on . . . the whole thing is a terrific listen.” – Blues Matters!

Release: 22 maart 2024
Format: CD, DL & Stream

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE