Paul Reed Smith Eightlock – Lions Roaring in Quicksand

Paul Reed Smith is een internationaal bekende gitaar maker, muzikant en gitarist. Die feiten zijn op briljante wijze bewezen op het debuutalbum van zijn Eightlock-band, Lions Roaring in Quicksand, dat op 1 december uitkwam op Steele Records, gedistribueerd door Amplified Distribution.

Paul Reed Smith Eightlock is een band van hoog niveau, muzikanten die vrienden zijn en met elkaar ‘opgesloten’ waren om een nieuw soort groove op te nemen en uit te voeren met zijn roots in Baltimore funk, DC go-go en New Orleans rocking chair. Het geluid van de band is een bedwelmend brouwsel van blues, soul, rock, funk en andere roots geluiden, allemaal aangewakkerd tot een groove-alicious gumbo. De bezetting bestaat uit drie drummers, een bassist, een zangeres en drie gitaristen, en de opwinding eromheen met de groove van drie drummers is aanstekelijk.

De drie drummers van de band zijn: Dennis Chambers (John Scofield, George Duke, Brecker Brothers, Santana, Parliament/Funkadelic, John McLaughlin) die ook is opgenomen in de Modern Drummer Hall of Fame in 2001; Gregorius Grainger (Whitney Houston, Akoestische Alchemie); en Ju Ju House, de legendarische DC Go-Go-drummer (Roberta Flack, Trevor Horn en The Chuck Brown Band). Bassist Gary Grainger heeft opgetreden met John Scofield, Nancy Wilson en George Duke en Bill Evans. Zangeres Mia Samone Davis heeft een prachtige veelzijdige stem met een start in gospelmuziek op zeer jonge leeftijd. Gitarist Mike Ault treedt regelmatig op met artiesten van hoog kaliber, waaronder Rachelle Ferrell, David Grissom en Davy Knowles. Gitarist Bill Nelson is de directeur van het Johns Hopkins Kimmel Cancer Center waar hij werd voorgesteld en uitgenodigd om zich bij de band aan te sluiten in hun pogingen om geld in te zamelen kankerpatiënten en families.

“Deze groep zeer gerespecteerde en wereldberoemde muzikanten hhebben veel te zeggen zowel muzikaal als spiritueel”, zegt Paul Reed Smith. “Het was een absoluut genot om de katalysator te zijn voor hun gaven, resulterend in de muziek die te vinden is op Lions Roaring In Quicksand.” Gitarist/zanger Bill Nelson voegd toe: “De muzikaliteit in Eightlock is dan wel buitengewoon, maar wat mij het meest verbaast is dat de muziek – zowel de opnames als live prestaties – steeds beter en beter worden. Opgaan in een Eightlock-groove is een droom.” En de dynamische zangeres Mia Samone Davis vatte het samen door te zeggen: “Het maken van deze cd herinnerde me eraan: ‘Vrede is de prijs als de geest in oorlog is’… innerlijke vrede is dan wel onbetaalbaar.”

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE