Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat is het alter ego van songwriter Georg Altziebler en zijn vrouw Heike Binder, die tien jaar geleden hun geboortestad Graz, Oostenrijk, en de besloten veiligheid van het continent verlieten voor de eindeloze snelweg van Amerika. Ze kwamen tot rust in Joshua Tree, aan de rand van de Mojave-woestijn in Californië, een buitenaards, verleidelijk landschap dat niemand minder dan Neil Armstrong ooit het dichtst bij dat van het maanoppervlak noemde.

Dit spookachtige, buitenwereldse personage heeft eindelijk houvast gevonden in hun grillige folk-popmelodieën en verboden ballads, waarbij ze de cabaretradities van oude wereldmeesters als Georges Brassens, Jacques Brel en Fabrizio De André doordringen met de oudtestamentische profetie en kabbalistische visioenen van Townes Van. Zandt, Leonard Cohen en Bob Dylan.

Op hun nieuwe album, ‘Ghost Ranch’, combineren drumloops en salonpiano, viool- en cicade-drones, klokkenspel en bonkend metaal een zenuwachtige soundtrack voor alle ware gelovigen en valse messiassen. Provinciale kermissen en schietbanen, wilde spandoeken die wapperen bovenop gehavende pick-up trucks, en het bloedbad langs de weg van een toevallige politiestaat komen steeds scherper in beeld. Alles werd geleverd, wat de toevallige fan en medewerker Lucinda Williams, die op een avond hun set opnam in het Hotel Cafe in Hollywood, Georgs ‘geweldige sexy schorre stem’ noemt, geglazuurd door Heike’s harmonieën, zoals woestijnrozen die een getatoeëerd hart omcirkelen.

Het nieuwe album van Son Of The Velvet Rat, “Ghost Ranch”, werd opgenomen bij Red Barn Recorders in Morongo Valley, CA, en gecoproduceerd door Gar Robertson, met Jay Bellerose op drums en Jennifer Condos op bas. Met als gasten Jolie Holland op achtergrondzang en viool en Marc Ribot op elektrische gitaar.

Release: 22 maart 2024
Label: Fluff & Gravy Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE