Kevin Burt and Big Medicine – Thank You Brother Bill_ A Tribute to Bill Withers

Op Gulf Coast Records kwam op 5 januari 2024 Thank You, Brother Bill: A Tribute To Bill Withers van soulvolle zanger/gitarist/songwriter Kevin Burt en zijn Big Medicine uit. Dit is Burts tweede album voor Gulf Coast Records, waar zijn Stone Crazy-cd is uitgebracht in oktober 2020.

Thank You, Brother Bill: A Tribute to Bill Withers is opgenomen in The Sound Box Recording Studio, Cedar Rapids, Iowa, door engineers Richard Shultz en Jon Limmer, met assistent engineers Daren Barker, Antonio Chalmers en Jesaja Holtz. Het mixen en masteren was klaar door David Ferrell in Dockside Studios in New Orleans.

“Kevin Burt is al jaren een actief en krijgt eindelijk de internationale erkenning die hij verdient en dat verdient hij ten zeerste”, zegt Mike Zito, oprichter van Gulf Coast Records. “Zijn stem is bevelend en soulvol en zijn liedjes zijn eerlijk en vanuit het hart. Op zijn nieuwe album resoneert Kevin zijn ziel met de muziek van Bill Withers. Ze hebben een verbinding die dieper gaat dan hun stemmen. Dit album is een must voor alle Bill Withers-fans en zal Kevin Burt naar de massa brengen.”

“Luisteren naar Bill Withers die een verhaal vertelt of een liedje voor mij zingt, is één en hetzelfde”, voegt Kevin Burt toe. “Het hecht zich onmiddellijk aan mijn ziel. De heer Withers vertelde me in een ongeveer twee uur durend gesprek dat we in veel dingen op het zelfde leunen. Een van die klompjes gouden inzicht was ‘het vertellen’ van de verhalen waardoor ik mij het meest kwetsbaar voel, daar verbinden mensen zich mee.’ Zijn verhaal sluit aan bij mijn verhaal. Zijn liedjes hebben als geen ander betrekking op verschillende momenten in mijn leven als artiest. Ik hoop op een dag een impact te hebben op de wereld van iemand anders, zoals de heer Withers een impact heeft gehad de mijne. Ik hoop dat je net zoveel van de verhalen/liedjes zult genieten als ik door de jaren heen. Dit zijn enkele van mijn favorieten, niet alleen vanwege de woorden of het verhaal, maar vanwege hun gehechtheid aan mijn eigen persoonlijke verhaal, hoop ik dat ik de nummers recht heb gedaan. Grote liefde voor broeder Bill Withers, en grote liefde voor jullie allemaal.”

Al bijna dertig jaar zorgt Kevin Burt ervoor dat het publiek in het Midden-Westen opgewonden en verdreven wordt de mythe dat echte blues geen wortels heeft in Iowa. Zijn op de ziel geïnspireerde presentatie is uniek en wordt hij consequent vergeleken met een reeks artiesten als Bill Withers en Aaron Neville, met het vermogen om een ​​publieksrelatie op te bouwen die wordt vergeleken met die van B.B. King.

Kevin is een autodidactische muzikant (zang, mondharmonica en gitaar) met een soepele, warme stem presentatie zorgt voor een sfeer van ontspannen opwinding, met een welkome mix van serieuze muziek en aanstekelijke humor waar publiek van alle leeftijden van lijkt te genieten. Zijn stem en aanwezigheid zijn krachtig. Zijn unieke levering varieert van de zoetste, volste, sappigste come-on tot de meest speelse gemopper. De meeste mensen hebben hem leren kennen als een unieke soloartiest; hij is echter een opmerkelijke entertainer en frontman met zijn band, Kevin Burt & Big Medicine, met uitgelicht gitarist Ken Valdez, die zelf een meesterlijke en gerespecteerde muzikant is in de muziek uit Minneapolis. De ritmesectie van Eric Douglas (drums) en de onvergelijkbare Scot Sutherland (bas) bieden een solide basis voor een soulvolle, funky blueservaring. Als je de Blues hebt, Kevin Burt en Big Medicine genezen je misschien niet, maar ze zorgen ervoor dat je je beter voelt!

Door de jaren heen heeft Kevin Burt talloze prijzen gewonnen en op vele festivals gespeeld, zowel solo als met zijn band. Concurrerend met 235 bands en solo-/duo-acts van over de hele wereld, is hij absoluut verpletterend het tijdens de 34e International Blues Challenge (IBC) van de Blues Foundation in 2018 en ging naar huis met hoogste onderscheidingen in drie categorieën: eerste plaats in de categorie Solo/Duo; de Cigar Box Guitar Award hem erkennen als de beste gitarist in de categorie Solo/Duo; en de Lee Oskar Award voor Beste mondharmonicaspeler. In 2019 werd Kevin voor zijn debuut genomineerd voor een Blues Music Award album, Heartland and Soul (Best Emerging Artist Album) en werd opgenomen in de Iowa Blues Hall of Fame. In 2020 werd zijn debuutopname bij Gulf Coast Records, Stone Crazy, genomineerd vier categorieën voor The Independent Blues Awards: Beste Soul/Blues Album, Song (“Stone Crazy”) en zanger, evenals een nominatie voor Gateway Artist of the Year. Ook was hij genomineerd voor Beste Soul/Blues-album voor de Blues Blast Awards, evenals de Artist on the Rise Award. Bovendien ontving hij in 2021 de Bobby Rush Lifetime Achievement in Entertainment van de Jus’ Blues Foundation. Dat jaar werd hij ook genomineerd voor Acoustic Artist of the Year Bluesmuziekprijzen. Tijdens zijn carrière heeft Kevin Burt door het hele land opgetreden internationaal op veel van de meest legendarische muzieklocaties, maar ook op grote festivals en evenementen.

Muzikanten:
Kevin Burt: Guitar, Harmonica, Lead Vocals
Scot Sutherland: Bass
Ken Valdez: Lead/Rhythm Guitar, Background Vocals
Eric Douglas: Drums / Percussion

Tracks
01 Who is He (and What Is He To You)? – Bill Withers, Stan McKenney
02 Kissing My Love – Bill Withers
03 World Keeps Going Round and Round – Bill Withers
04 Just the Two of Us – Bill Withers, Ralph MacDonald, William Salter
05 I’m Her Daddy – Bill Withers
06 Ain’t No Sunshine – Bill Withers
07 Lean On Me – Bill Withers
08 Let Us Love – Bill Withers
09 Another Day To Run – Bill Withers, Benorce Blackmon
10 Grandma’s Hands – Bill Withers
11 The Same Love That Made Me Laugh – Bill Withers
12 Hope She’ll Be Happier – Bill Withers
13 Thank You Brother Bill – Kevin Burt

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE