Annie Gallup – Small Fortune

“Annie Gallup vervolgt haar reis van onmiddellijke en intieme songwriting, zachtjes geleverd in bedrieglijk eenvoudige composities met uitstekende productie op haar nieuwe studioalbum ‘Small Fortune’. Haar poëtische teksten zijn altijd rijk en diep gesneden en hebben meer gewicht dan mogelijk lijkt. – Dan Domench

Annie Gallup werd geboren in Ann Arbor, Michigan, en werd volwassen tijdens de turbulente en radicale jaren 60 en 70 van de stad, ondergedompeld in de avant-garde kunstscene en de dynamische tegencultuur. Toen ze opgroeide, studeerde ze kunst en dans, maar liedjes schrijven was haar geheime obsessie. Liedjes waarvan het nooit de bedoeling was dat iemand ze zou horen. Het zelfopgelegde isolement gaf haar de vrijheid om ‘zang’ op haar eigen voorwaarden te heroverwegen. Dus tegen de tijd dat ze begin jaren negentig begon met opnemen en optreden, nadat ze de School of Art van de Universiteit van Michigan had bezocht en vervolgens haar ongeneeslijke reislust westwaarts naar Seattle had nagejaagd, had ze een ongewone schrijfstijl geïnternaliseerd die voortkwam uit haar fascinatie voor countryblues. liefde voor woorden, het gevoel voor ritme van de danser en het soort inventiviteit dat voortkomt uit iets puur voor de eigen beloning doen.

De lange video “Small Fortune” werd geselecteerd als halve finalist op het New York International Women Festival. Andere prijzen en erkenningen zijn onder meer een ArtServe Michigan/MCACA-subsidie ​​en hoge onderscheidingen in songwritingwedstrijden op Kerrville New Folk en Napa Valley Music Festivals. Annie heeft 14 cd’s op verschillende indielabels en heeft opgetreden in concertzalen en op festivals in de VS. Ze neemt solo op, als onderdeel van het duo Hat Check Girl, en woont momenteel aan de kust van Maine.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE