Doug Schmude – Cavalry

Een reeks kentekenplaten van onder meer Louisiana, Tennessee, Texas, Oklahoma, Connecticut, Colorado, Arizona en Californië hangen boven de gitaren in de opnamestudio van Doug Schmude. Doug gelooft sterk in het principe dat het leven net zo goed draait om wat er gebeurt, als om waar je staat als dat gebeurt. Dougs muziek weerspiegelt het perspectief dat het leven in acht verschillende toestanden aan een persoon schenkt. Zijn liedjes bevatten levendig getekende personages uit alle lagen van de bevolking en verhalen vanuit steeds veranderende gezichtspunten.

Zijn zevende album, “Cavalry”, staat gepland voor een release op 23 februari 2024 in Europa. Zijn muziek mixt stukjes country, folk, rock en blues en het resultaat is een modern roots americana-geluid dat fans van Steve Earle, Ryan Bingham en Zach Bryan zou aanspreken. Doug speelt het merendeel van de akoestische en elektrische gitaren, bas, mandoline, banjo, lap steel gitaar en dobro.

Doug Schmude, geboren in Baton Rouge, Louisiana, bracht het grootste deel van zijn vormingsjaren door in Oklahoma en Texas. Hij verfijnde zijn songwriting eind jaren negentig tijdens optredens in en rond Boulder, Colorado. In 2000 verhuisde hij naar Nashville om zijn vak verder te ontwikkelen. Terwijl hij in Tennessee was, werd hij genomineerd voor verschillende prijzen vanwege zijn werk met het akoestische bluesduo Hot Foot Delta.

Momenteel gevestigd in Zuid-Californië, is zijn muziek bezaaid met souvenirs van de plaatsen waar hij heeft gewoond en gezien. Zijn debuut-cd, “A New Century”, werd genomineerd voor een Orange County Music Award en zijn muziek is gespeeld op meer dan 170 radiostations in de Verenigde Staten.

Hoewel hij voornamelijk schrijft en optreedt op akoestische gitaar en resonator-slide-gitaar, speelt hij ook mondharmonica, mandoline, dobro, lap steel en banjo. Naast het schrijven, opnemen en optreden van liedjes, stelt Doug zijn talenten ter beschikking als sessiegitarist, opnametechnicus en producer.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE