Nick Justice – Stranger in my Town

Na twee jaar als duo met Feter Martin Homer, The Sidemen, keert Nick Justice terug met zijn zesde solo-album Stranger In My Town, gevuld met verhalen over gewone mensen, alledaagse worstelingen, verloren zielen, gebroken dromen en de zoektocht naar verlossing. “Voor deze plaat voelde ik me aangetrokken tot de eenling in ons allemaal en tot mensen die zich op een kruispunt bevinden waar een verkeerde afslag problemen kan betekenen”, zegt Justice. “Ik heb het gevoel dat we zo in beslag worden genomen door alles wat deze wereld ons te bieden heeft, dat we soms dingen gewoon moeten loslaten.”

De gewaardeerde volkszanger Joel Rafael uit San Diego produceerde, engineerde en mixte Stranger In My Town. Na een ontmoeting op een festival leidden hun daaropvolgende gesprekken tot een samenwerking. Justice zingt en speelt gitaar en mondharmonica op het album. Hij en Rafael verzamelden een inspirerend team van muzikanten om hem te begeleiden. Richard Stekol, die heeft meegewerkt aan alle soloplaten van Justice, speelt gitaar en zingt achtergrondzang. Greg Leisz, die op het debuut van Justice speelde, speelt pedal steel en Dobro. Mai Leisz speelt bas, en Rafael voegt akoestische gitaar en mondharmonica toe. Justice schreef acht van de tien nummers op Stranger In My Town, terwijl Richard en Joel elk een nummer bijdroegen.

“In de tien jaar tussen mijn debuut en deze plaat trouwde Greg met Mai, een ongelooflijke bassiste die in de touringband van wijlen David Crosby speelde”, merkt Justice op. “We hadden 2 dagen bij Greg voordat hij met Jackson Browne naar Japan moest vertrekken. Greg, Mai en Richard logeerden bij mij thuis, en we reden naar Joels opnamestudio op zijn ranch in Valley Center, Californië. We hadden de basistracks klaar, dus we hoefden alleen maar de gedeeltes van Mai en Greg in te voegen. Het was echt een leuke en losse sessie.”

Hoewel de laatste plaat van Justice een volledige bandprestatie was, zegt hij: “Ik had hem eigenlijk ontdaan van de grotere klinkende inspanningen in mijn muziek die eraan voorafgingen. Ik was nog steeds niet tevreden en wilde het geluid nog verder terugdringen. De enige percussie op deze plaat komt van mijn akoestische gitaar. Ik ging ook op zoek naar een ander geluid qua studio. Ik denk dat het gebruik van een nieuwe studio, een nieuwe engineer en een nieuwe producer de muziek frisser maakt. De aanpak van Joel was heel anders dan ik gewend was. We hebben heel hard in de studio gewerkt en een take gemaakt totdat we het goed hadden.

“Ik ben geen geweldige gitarist; Ik ben geen geweldige zanger, maar ik kan de menselijke conditie observeren, en dat kan ik in een lied overbrengen. Roem is vluchtig en verpest je geest. Dat is nooit mijn doel geweest. Als je houdt van wat je doet, doe je het op elke schaal of in elk stadium. Ik denk dat dit een eerlijke plaat is. De nummers vloeien samen in een samenhangende volgorde. De vreugde die uit het spel voortkomt, is een directe weerspiegeling van de vreugde die we hadden bij het maken ervan.”

“Een geweldig album” – Alt.Country.NL

“Stranger In My Town is het soort album dat zijn charmes op subtiele manieren deelt. En toch, ondanks de ingehouden verlichting, is het onmiskenbaar aangrijpend en aantrekkelijk. Met een beetje geluk zal deze specifieke vreemdeling de waardering en genegenheid vinden die hij zo beslist verdient. .” – Lee Zimmerman, The Daily Ripple

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE