Kopsmart – Toet Mèm Sjors

KOPSMART, de eigenzinnige band uit Scheveningen, komt met de langverwachte tweede plaat Toet Mèm Sjors. Na het debuutalbum Schrêwende Mêwe, zetten Arie Spaans en Remco Prins hun muzikale reis voort met negen nieuwe nummers die diepgeworteld zijn in het culturele erfgoed van Scheveningen. Liedjes die je stuk voor stuk weten te raken met teksten gezongen in het Schevenings die gaan over de mysterieuze zee, afscheid en weerzien, schilders en vis, heimwee naar iets vertrouwds wat iedereen herkent, maar wat nooit is geweest. Als je het niet verstaat, dan voel je het wel.

Toet Mèm Sjors is Schevenings voor “het komt op hetzelfde neer” en is afgeleid uit het Frans. De titel slaat niet op de bonte verzameling nummers die allemaal anders klinken, maar is wel typisch KOPSMART. Samen met producer Maurice ‘Mouse’ Bom is ook bij het nieuwe album geput uit de oerzee van de muziekgeschiedenis. Diverse muziekstijlen varen voorbij en het experiment wordt niet geschuwd, terwijl alles catchy blijft klinken. Het album herbergt een mix van folk, rock, ska, blues, klassiek en new wave, allemaal getopt met vocalen in het kenmerkende Schevenings dialect.

KOPSMART wil met het nieuwe album definitief naam vestigen en is klaar om de rest van Nederland te overtuigen. Het album wordt op zaterdagavond 11 mei 2024 gepresenteerd in Muzee Scheveningen. Iedere bezoeker krijgt een gratis drankje en een exemplaar van Toet Mèm Sjors op cd. Het album is al te beluisteren op de bekende streamingdiensten zoals Spotify en Apple Music.

OVER KOPSMART
De muziek van KOPSMART is het best te omschrijven als avontuurlijke folk-rock met een zweem van nostalgie en surrealisme. In de zomer van 2021 zijn Arie Spaans en Remco Prins begonnen met experimenteren, schrijven en opnemen van nieuwe muziek met teksten gezongen in het Schevenings dialect. De creatieve bron die in 2021 is aangeboord is voorlopig nog niet opgedroogd en het Schevenings opent opvallend genoeg telkens nieuwe muzikale deuren. In de jaren 2022 en 2023 verraste KOPSMART menigeen met diverse en intense optredens in de regio. In januari 2024 maakte KOPSMART indruk op de Penguin Showcases tijdens ESNS in Groniningen.

BANDLEDEN
Arie Spaans – zang en gitaar
Remco Prins – elektrische gitaar
Jan den Boer – contrabas en basgitaar
Rob Sprinkhuizen – percussie en drums
Allard Roberts – horn en percussie

VOORGAANDE RELEASES
Eerste ep De Prenter (november 2021)
Debuutalbum Schrêwende mêwe + videoclip Ocheitjelief (juni 2022)
Ep Zullevergrês + videoclip (mei 2023)

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE