Parallels – Exodus

Parallels is een Zweedse progressieve rockband die bestaat uit Ulrik Arturén, zang en bas, Anders Börjesson, gitaar en zang, en Torbjörn Carlsson, keyboards en programmering. Hun muzikale invloeden variëren van de vroege producties van Genesis en Yes tot prog metal georiënteerde bands als Dream Theater. Begin 2024 brachten ze hun debuutalbum ‘Exodus’ uit op alle download- en streamingkanalen en Verkrijgbaar op CD vanaf maart 2024.

In een klassiek conceptalbumformaat vertelt “Exodus” het verhaal van een jong stel dat met oorlog te maken krijgt: “Als je je niet overgeeft, bieden ze je het zwaard aan”. Ze besluiten dat hij als eerste het land zal verlaten, aangezien ze nu elk moment hun eerstgeborene verwacht. Het is een verraderlijke reis met kruisvuur, sluipschutters en mogelijk verraad. Hij moet zijn weg over de zee vinden. Maar zal hij? En zij dan? Zullen ze herenigd worden?

“Voor fans van progressieve rock, vooral degenen die naar de melodieuze en toegankelijke kant van het spectrum neigen, is ‘Exodus’ van Parallels een essentiële toevoeging aan je afspeellijst. Parallels is niet alleen gearriveerd, ze zijn gearriveerd met een boodschap, verpakt in lagen prachtig gecomponeerde muziek. Mis het niet.” – Kevin Carmony / Prog Radio

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE