Michael Menager – Line In The Water

Vanaf de middelbare school bestudeerde en absorbeerde Michael de stijlen van klassieke folk- en bluesartiesten als Mississippi John Hurt en Reverend Gary Davis, en werd hij sterk beïnvloed door mensen als Bob Dylan, Tom Waits, John Prine en Townes Van Zandt.

Michael Menager, geboren ten oosten van Los Angeles en opgeleid in de San Francisco Bay Area in de jaren zestig, werd volwassen tijdens de politieke onrust van die tijd. Michael studeerde literatuur aan de universiteit en verdiepte zich in de teksten van Chaucer, Shakespeare en John Donne, maar ook in schrijvers en dichters van de Beat Generation, zoals Jack Kerouac en Allen Ginsberg.

Michaels eerste twee albums, “Clean Exit” in 2014 en “Not The Express” in 2016, zijn muzikale portretten van een reiziger die onderweg veel petten op had, maar toch altijd een student en zoeker is gebleven. De stijl is klassieke americana, countryblues, vleugjes folk en bluegrass, vleugjes jazz en vroege rock-‘n-roll, en de teksten vermengen filosofie en poëzie, vertellen over afgelegde wegen en het geleefde leven, af en toe overwinningen en de nederlagen van waar we op de een of andere manier weer uit op moeten stijgen.

Singles van “Line In The Water” Michael’s derde en nieuwe album, geproduceerd door Heath Cullen, zijn wereldwijd gestreamd en te zien op de Regional Chart van het Australian Music Radio Airplay Project en op blues-, roots- en country-afspeellijsten in heel Australië.

De nummers in ‘Line In The Water’ worden gezongen met een oprechte en intieme stem en resoneren met een tijdloze directheid. Het zijn reflecties op het leven, mensen, plaatsen en veranderend bewustzijn, waarbij soms het grote geheel tot de basis wordt teruggebracht en soms het gewone wordt gebruikt om een ​​veel groter verhaal te illustreren.

In de woorden van een schrijver, Robert M. Gardner van theatricus.com: “Er zit een rijkdom in de teksten van Menager die het waard is om in de loop van de tijd naar terug te keren, naar diepten die moeten worden gedolven”.

And the road goes on!

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE