The Fabulous Thunderbirds – Struck Down

Zij vieren hun 50e verjaardag met een nieuw album, Struck Down.
Release datum: 28 juni 2024

The Fabulous Thunderbirds is een bekende naam voor iedereen die van hedendaagse blues en bluesrock houdt. Dit is de band die klassieke albums als T-Bird Rhythm en Tuff Enuff heeft gemaakt, aangedreven door hits als het titelnummer en ‘Wrap It Up’. Tuff Enuff werd platina en verkocht meer dan een miljoen exemplaren. Onder leiding van oprichter Kim Wilson zijn de Fabulous Thunderbirds zes keer genomineerd voor Grammy Awards en meer dan twintig keer voor Blues Music Awards.

De band, opgericht in 1974, viert hun 50-jarig jubileum met de release van hun eerste nieuwe studioalbum in acht jaar: Struck Down. Struck Down bevat 9 originele nieuwe nummers, mede geschreven door Hamilton-bluesman Steve Strongman en Kim Wilson, en een geweldige cover van Memphis Minnie’s nummer ‘Nothin’ in Ramblin. Het album werd geproduceerd door Kim Wilson, Steve Strongman & Glen Parrish, opgenomen in New Jersey en Hamilton, en gemixt door Shelly Yakus (John Lennon/U2/Tom Petty). Gasten zijn onder meer Billy Gibbons op de eerste single ‘Payback Time’, en Bonnie Raitt, Taj Mahal, Keb’ Mo’ en Mick Fleetwood op de enige cover van het album, Memphis Minnie’s ‘Nothing In Rambling’. Opvallende nummers zijn onder meer het openingsnummer ‘Struck Down By The Blues’ met Steve Strongman op gitaar, het Cajun-achtige ‘Don’t Make No Sense’ met Terrance Simien op accordeon, ‘Watcha Do To Me’ met Elvin Bishop, en de het weemoedige slotnummer ‘Sideline’.

De band blijft internationaal toeren op uitverkochte locaties en is headliner op festivals met de huidige line-up van Kim Wilson op zang en mondharmonica, Johnny Moeller op gitaar, Bob Welsh op keyboards en gitaar, Rudy Albin op drums en Steve Kirsty op bas.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE