Wonder 45 – Wonderland (NL)

Big AC Records presenteert met trots ‘Wonderland’, het verbluffende debuut-album van het Londense soul ensemble, Wonder 45. Het album verscheen op vrijdag 31 mei en kan worden besteld op LP en CD van www.bigacrecords.com

De band heeft de afgelopen maanden een gestage stroom singles uitgebracht, die internationale airplay kregen en krachtige steun binnen het Britse radionetwerk. Hun tweede single, ‘Cry’, stond op de playlist van BBC Radio 2 gedurende drie weken begin 2024 en werd ook zwaar gerouleerd op BBC 6 Music en KEXP in Seattle. De opvolger ‘Make It Happen’ ging in première op 6 Music door Craig Charles, die Wonder 45 aanprees als “One
To Watch” in 2024.

Voortbouwend op de beste tradities van hedendaagse soulperformances van Sharon Jones, Black Pumas, Alabama Shakes, evenals Al Green, Aretha Franklin en in het geval van het titelnummer, “Like a 21st century Joe Cocker” (Blues and Soul Magazine), zijn de negen nummers van ‘Wonderland’ oprechte zaken van uit hart, vervaardigd met enorme liefdevolle zorg en de grootst mogelijke aandacht voor detail. De rijke, analoge productie van de band, gecombineerd met krachtige, soulvolle optredens en oprechte songwriting, geven je het gevoel dat je de enige aanwezige bent.

Foto: Blackham Images

‘Wonderland’ balanceert met gemak op de grens tussen traditionele en hedendaagse soul, maar waar het zich ook bevindt in je playlist, is het een album boordevol gevoel. even flink uitblazen en de met tranen besmeurde zang in ‘Cry’ tot de zachte geruststelling van ‘Nothing Gonna Change’, zweeft de zang op deze plaat, vliegend op de vleugels van gladde hoorns, orgel en prachtige bas.

Het titelnummer ‘Wonderland’ heeft een echt kermisgevoel en neemt je mee in wat voelt als de ’s werelds meest intense one night stand. Maar ook hier is er voldoende tempo – ‘Superman’ stormt door de lucht waardoor je je een supervlieg voelt met wat gruizige drums en strakke AF-gitaar, terwijl ‘Walk Into The Fire’ je mee neemt in de cultus van Wonder 45 met een paar stevige beats gemaakt om op te dansen, maar laat je aan de kant met een emotionele high. En als je iets nodig hebt om te groeien, zal ‘Make It Happen’ je enorm inspireren met hoorns en zang.

Verwacht dat hart, ziel, bloed, zweet en tranen door de speeltuin van funk- en soulgeluiden zullen stromen in ‘Wonderland’. Wil je weten hoe authentieke funk en soul ten onder gaan? Vraag het je niet meer af, maar luister!

Track List:
1 Cry
2 Round And Round
3 Superman
4 Wonderland
5 Make It Happen
6 Intermission
7 Green Light
8 Nothing’s Gonna Change
9 Into The Fire

Writers: H. Gray, J. Greenfield, G. Conder, R. Ewart, C. Nickolls, S. Pringle

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE