The Name Droppers – Starshine

Wanneer een groep muzikanten echt aan het grooven is en een geweldige tijd heeft bij het maken van de muziek samen, dan is de vreugde op elk nummer te horen. Dit is absoluut het geval op het nieuw album Starshine van de uit Connecticut afkomstige supergroep The Name Droppers. De oprichtende, bekroonde ritmesectie van drummer Bobby “T” Torello en Grammy-winnende bassist Scott Spray, met dank aan Johnny Winter, wordt vergezeld door toetsenist Ron Rifkin en gitarist Rafe Klein.

De 10 nummers tellende collectie is een set vuurspuwende blues, rock en soul zoals je mag verwachten van deze doorgewinterde veteranen. Klein en Torello delen de leadzang op de acht nieuwe originele nummers en twee herwerkte covers van B.B. King en The Beatles. Speciale gasten onder meer Dave Lowrie op piano met Jonathan Dubose en de legendarische Charlie Karp (R.I.P.) op gitaar, samen met prachtige achtergrondzang van Simone Brown en Carol Sylvan.

Klein speelt de rol van de jonge, verliefde krijger op het titelnummer ‘Starshine’
met zijn Muscle Shoals-groove en soulvolle back-ups. Het middelpunt van zijn opname uit 1964 Live at the Regal wordt de bluesstandaard ‘Sweet Little Angel’ van B.B. King opgepompt uit een langzaam 12/8 naar een shuffle in Texas-stijl. De met bourbon doordrenkte zang van Bobby T neemt de leiding en predik ons ​​een nuchterheidsles over de pittige ‘Whisky’. De tedere soulballad ‘Shades Of Blue”, is geïnspireerd op de vintage Van Morrison en de Box Tops. Klein demonstreert zijn sardonische humor door een beeld te schetsen van zijn visioen van een perfecte wake, op het vrolijke ‘I Died, You Cried’ en de zwierige coda ‘Can’t Take It With You’. Torello
strooit het vuil over een minnaar die zijn hart brak in ‘Rotten Person’, zonder een blad voor de mond te nemen.

De tweede miljoen verkochte singles van Lennon en McCartney, ‘I Want To Hold Your Hand’, is dan wel nauwelijks herkenbaar, behalve het vrolijke gevoel, terwijl The Name Droppers het Britse invasielied transformeren in een zuidelijke, gefrituurde, door gospel aangewakkerde soulrevival onder leiding van Karps vette gitaar en oproep en reactie van Simone Brown. De handtekening van Bobby T met het grote drumgeluid brengt ons in de treurige klaagzang ‘Red Sea Blues’. Lowrie en Dubose spelen mee op het subtiele funknummer ‘Joy, Pain, Sky’, met Brown’s zang als handelsmerk,
met Klein voor een rustige, gemakkelijke finale. Starshine is een fijne toevoeging
naar de geroemde erfenis van The Name Droppers. – Rick J. Bowen

LABEL: HORIZON MUSIC GROUP
RELEASE: 14 JUNI 2024

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE