Jan Olsen – Spirit Chant

De artistieke handelsmerken van de Deense singer-songwriter Jan Olsen zijn zijn rauwe en gevoelige zang en een opwindende catalogus met liedjes. Jan Olsen heeft ‘The Voice’, een diepe en hese leadzang zoals er maar een paar zijn. Zijn vocale identiteit straalt ervaring, duurzaamheid, rust en veel présence uit en met The Bottletower Band zorgt hij voor een pakkende en muzikaal gevarieerde luisterervaring.

Als componist is Jan Olsen beïnvloed door vele muziekgenres, van blues, rock en klassieke muziek tot hymnes en Europese folk- en cabaretmuziek. Zijn muzikale niche omschrijft hij als rootsy rock met een persoonlijke twist.

De zeer beeldbepalende songteksten komen voort uit een vruchtbare samenwerking tussen Jan Olsen en zijn vrouw Susanna Ove. Jan beweegt zich vloeiend in het Engels, terwijl Susanne als auteur, geschoold vertaler en kenner van klassieke Britse literatuur een literaire dimensie toevoegt aan zijn verhalen.

Olsen en Ove laten zich door van alles inspireren. Van het moderne leven in het algemeen tot ouderwets drama, passie en liefde. Vaak schuilt melancholie net onder het schijnbaar harmonische oppervlak van hun teksten, en dat zorgt voor een opwindende dynamische drive.

Op “Spirit Chant” heeft Jan Olsen de handen ineen geslagen met een sterke groep muzikanten. The Bottletower Band bestaat uit Peter Sund, gitaar, zang, Trine Lunau, zang, percussie, Palle Hjorth, keyboards, Morten Jørgensen, bas en Peter Dombernowsky, drums.

Gastmuzikanten op “Spirit Chant” zijn Mads la Cour op trompet en fluegelhorn, Andy Jarosinski op trombone, Mathilde Helding op cello en Jørgen Dickmeiss op altviool en viool. Het album is opgenomen en geproduceerd in The Farm Studio door Peter Sund en gemasterd door Holger Lagerfeldt in Online Mastering.

Jan Olsen werd geboren in Odense, 1957. In zijn tienerjaren zat hij in veel lokale garagebands. Als jonge professional speelde hij een hoofdrol in de Deens-Ierse folkrockband Still B, waarmee hij van 1989 tot 1993 ijverig toerde in Denemarken, Duitsland en Ierland. Daarna verliet hij de muziekbusiness en werkte van 1993 tot 2009 in de mediawereld als tv-productieplanner en freelance journalist. In 2009 vormde hij een rootstrio genaamd D-O-K en in 2015 ging hij solo. Tegenwoordig is Jan Olsen een volwassen singer-songwriter met een holistische benadering van zijn muziek. Zijn albums zijn verkrijgbaar op alle gebruikelijke digitale verkooppunten.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE